0472 22 32 32

Info@heideberg.be

Lindenstraat 28, 3140 Keerbergen

Tandverzorging & Tandheelkunde

Een gezond gebit is essentieel voor het welzijn van jouw dier. Hiervoor is o.a. de preventie van tandplak en tandsteen zeer belangrijk.

Maak een afspraak

Of bel ons

0472 22 32 32

Tandverzorging door dierenarts Jolien Boets

Preventie en behandeling. Een gezond gebit, een gezond dier

Een gezond gebit is essentieel voor het welzijn van jouw dier. Hiervoor is preventie van tandplak en tandsteen zeer belangrijk. We begeleiden je graag met preventieve tandverzorging, gaande van tanden poetsen tot handige hulpmiddeltjes zoals additieven in het drinkwater of aangepaste voeding.

Heeft jouw dier al last van tandplak, of erger, tandsteen? Dan dient dit eerst verwijderd te worden vooraleer te starten met preventieve gebitsverzorging. Tandsteen bestaat uit bacteriën die in de bloedbaan van je dier terecht kunnen komen en zo het hart of de nieren kunnen aantasten. Ook zal het tandvlees leiden onder vieze tanden, waardoor het kan ontsteken met soms pijnlijke abcessen tot gevolg.

Tandsteen kan bij ons veilig verwijderd worden door middel van een gespecialiseerd ultrasoon toestel. Hierdoor wordt het glazuur niet beschadigd. Nadien polijsten we de tanden, zodat ze weer mooi glad aanvoelen.

Tandverzorging door dierenarts Jolien Boets

Wanneer een tand zodanig beschadigd is dat hij niet meer te redden valt, kunnen we deze verwijderen. Ook wanneer de tandwortel bloot ligt, kunnen we de tand verwijderen om ervoor te zorgen dat dit geen pijn meer kan veroorzaken bij jouw dier. We beschikken over gespecialiseerde apparatuur om deze ingrepen uit te voeren.

De tanden van konijnen en knaagdieren groeien levenslang door. Daarom is het heel belangrijk dat de tanden op een juiste manier afslijten. Gebeurt dit niet, door bijvoorbeeld een slechte beet, dan kan dit erge pijn veroorzaken en zelfs verwondingen van de tong en wangen creëren. Wanneer nodig, vijlen we met een speciaal toestel de tanden weer bij en worden alle scherpe haken verwijderd zodat het dier weer zonder pijn kan eten. 

Bekijk online de mogelijkheden om een afspraak te maken.

Maak online een afspraak

Of bel ons

0472 22 32 32

Radiografie hond

waarom heideberg

De gezondheid van jouw dier is onze prioriteit

  • Correcte diergeneeskunde
  • Eerlijke tarieven
  • De nieuwste apparatuur en technologie
  • Makkelijk bereikbaar
  • Parking voor de deur
  • Aangename sfeer
  • Snel resultaat dankzij ons eigen labo

Wij doen steeds ons uiterste best om jouw dier zo goed mogelijk verder te helpen. Dankzij het volgen van bijscholingen blijven we continu op de hoogte van de nieuwste inzichten en technieken binnen de diergeneeskunde. 

Dierenartsenpraktijk Heideberg is jouw dierenarts in de buurt waar je terecht kan met jouw hond, kat, konijn, knaagdier, of kip voor o.a. volgende diensten: consultatie, vaccinatie, chirurgie, radiografie en echografie, bloed- en urineonderzoek, tandheelkunde en tandverzorging, hospitalisatie, euthanasie, dierenarts aan huis, gewichtsbegeleiding, microscopie, bloeddrukmeting en oogdrukmeting.