0472 22 32 32

Info@heideberg.be

Lindenstraat 28, 3140 Keerbergen

Bloed- en Urineonderzoek

Deze onderzoeken zijn onontbeerlijk in de diergeneeskunde. Wij hebben ons eigen labo waardoor we heel snel (+/- 15 minuten) bloed- en urinestalen kunnen analyseren.

Maak een afspraak

Of bel ons

0472 22 32 32

Bloedbuisje, potje urine voor onderzoek

Onmisbaar voor een preventieve screening en de diagnose van verschillende ziekten

Deze onderzoeken zijn onontbeerlijk in de diergeneeskunde. Wij hebben ons eigen labo waardoor we heel snel (+/- 15 minuten) bloed- en urinestalen kunnen analyseren. Zo kunnen we meteen de juiste behandeling opstarten.

Een bloedonderzoek wordt voor verschillende zaken uitgevoerd. Zo nemen we in bepaalde gevallen bloed af alvorens een dier te opereren. Dit doen we vooral bij oudere dieren, bij risico-rassen of bij dieren met een medische voorgeschiedenis. Hierdoor kunnen we bekijken of het anesthesie-protocol dient aangepast te worden aan het dier. 

Daarnaast worden bloedonderzoeken natuurlijk uitgevoerd om bepaalde aandoeningen op te sporen en een juiste behandeling te kunnen opstarten. Dit alles om de levenskwaliteit en levensduur van het dier te optimaliseren. Bij sommige aandoeningen wordt op regelmatige basis bloed afgenomen om de progressie van de aandoening op te volgen of om de concentraties van bepaalde medicatie in het bloed op te volgen en zonodig de dosis tijdig aan te passen.

Ook om het goede moment voor een dekking te bepalen, kan een bloedonderzoek nuttig zijn. Door de concentratie van specifieke hormonen in het bloed op te volgen, kunnen we bepalen wanneer de kans op dracht het hoogste is.

Voor katten beschikken we over speciale testen om de kat te controleren op kattenaids en kattenleukemie. 

Voor zeer specifieke testen (bv. genetische testen) werken we samen met een extern labo.

Bekijk online de mogelijkheden om een afspraak te maken.

Maak online een afspraak

Of bel ons

0472 22 32 32

Radiografie hond

waarom heideberg

De gezondheid van jouw dier is onze prioriteit

  • Correcte diergeneeskunde
  • Eerlijke tarieven
  • De nieuwste apparatuur en technologie
  • Makkelijk bereikbaar
  • Parking voor de deur
  • Aangename sfeer
  • Snel resultaat dankzij ons eigen labo

Wij doen steeds ons uiterste best om jouw dier zo goed mogelijk verder te helpen. Dankzij het volgen van bijscholingen blijven we continu op de hoogte van de nieuwste inzichten en technieken binnen de diergeneeskunde. 

Dierenartsenpraktijk Heideberg is jouw dierenarts in de buurt waar je terecht kan met jouw hond, kat, konijn, knaagdier, of kip voor o.a. volgende diensten: consultatie, vaccinatie, chirurgie, radiografie en echografie, bloed- en urineonderzoek, tandheelkunde en tandverzorging, hospitalisatie, euthanasie, dierenarts aan huis, gewichtsbegeleiding, microscopie, bloeddrukmeting en oogdrukmeting.